Yogaweekend Oud en Nieuw | 30 december – 1 januari 2021

Met dit yogaweekend kies je voor rust, ontspanning, vitaliteit, warmte en volop inspiratie! Met de boot naar Terschelling laat je het jaar achter je. De natuur en rust van Terschelling versterken de ervaring er helemaal uit te zijn. Dit yoga weekend op Terschelling is puur genieten. Een warm en feestelijk weekend voor een stralend begin van het nieuwe jaar. Met hartverwarmende yoga, prachtige wandelingen, heerlijk vegetarische voeding, enthousiaste mensen en een speciaal programma om Oud & Nieuw te vieren met yoga, meditatie en gitaarmuziek. Van harte welkom!

Dit weekend is inclusief:
– Twee overnachtingen in een mooie tweepersoonskamer.
– Deelname aan het volledige yoga workshopprogramma met live muziek.
– Twee keer ontbijt, lunch(pakket), twee keer diner op vegetarische basis.
– Yogi tea, koffie, fruit incl. feestelijk Oudejaarsavond programma met o.a. champagne.
– Gebruik van beddengoed en handdoeken
– Gebruik van materiaal zoals yogamatten en meditatiekussens
– Huurfiets voor drie dagen met bagagevervoer op Terschelling
– Toeristenbelasting
– Volledige, persoonlijke en enthousiaste begeleiding door YOGATERSCHELLING

Yogaweekend Oud en Nieuw | 30 december – 1 januari 2021

Yoga Oud & Nieuw weekend Terschelling

€ 330 p.p.

30 december 2020 - 1 januari 2021

Doe je mee?

Op voorraad

Accommodatie
Het verblijf is in de Volkshogeschool Terschelling. Een uniek gelegen en sfeervolle accommodatie in de bossen en duinen van Terschelling. Het mooie gebouw De Brêge (= de Brug) is rondom een duin gebouwd. Er zijn 11 ruime tweepersoonskamers. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. In dit gebouw bevindt zich een mooie ronde lichte yogaruimte met daarom heen een groot zonneterras. De maaltijden zijn in het sfeervolle restaurant gedeelte en het gebouw heeft een eigen loungeruimte.

Het Yoga Oud & Nieuw weekend: een hartverwarmend yogaweekend in een warme en sfeervolle omgeving met geheel verzorgd verblijf in de mooie accommodatie De Brege van de Volkshogeschool op Terschelling.

Het Yoga Oud & Nieuw weekend: een hartverwarmend weekend in een warme en sfeervolle omgeving met geheel verzorgd verblijf in de mooie accommodatie van de Volkshogeschool op Terschelling.

Een ontspannen weekend met yoga, dans, massage, live muziek, prachtige wandelingen, heerlijke vegetarisch eten, enthousiaste mensen en een speciaal programma voor het vieren van Oud & Nieuw. Begin stralend, fris en opgeladen aan het nieuwe jaar! 

 UurWoensdag 30 december 2020
15.00Veerboot Harlingen
17.00Aankomst Terschelling
Vanaf 17.30Ontvangst
18.00Diner
19.45Avondwandeling
20.15 – 21.00Cirkel met yoga, meditatie & intentie
21.00 – 21.45Adem, massage, ritme & stem

 

UurDonderdag 31 december 2020
7.15 – 8.15Kundalini yoga & meditatie
8.30 – 9.45Hatha yoga
9.45Ontbijt
11.15 – 14.15Strand, bos en duinwandeling
16.00 – 17.30Workshop creatief schrijven
17.30 – 18.00Vuur ceremonie met gitaarmuziek
18.00Diner
20.15 – 21.00Avondwandeling
21.30 – 00.30Speciaal avondprogramma van Oud naar Nieuw

 

UurVrijdag 1 januari 2021
8.30Hatha yoga
10.00Ontbijt
11.30Strandwandeling (met nieuwjaarsduik?)
14.00 – 14.45Afsluiting
16.15Afvaart sneldienst

Het weekend met hartverwarmende yoga, gitaarmuziek, creatief schrijven & meditatie, prachtige strandwandelingen en heerlijke vegetarische voeding. Het weekend om je innerlijk vuur te voeden, het licht te laten schijnen en fris & stralend aan het nieuwe jaar te beginnen. Dit weekend wordt begeleid door Peter van der Burg van Yogaterschelling, Petra Kremer en Eddy Binnekamp op gitaar.

Peter van der Burg, gecertificeerd yogadocent organiseert reeds 14 jaar met veel plezier yogaweekenden en het Yoga Festival op Terschelling. Hij ziet yoga en meditatie als een manier om je te verbinden met je natuur, wat je beweegt en daarvan intens te genieten.

Petra Kremer is creatief schrijf – en communicatietrainer. Zij neemt je op een speelse wijze mee op schrijfreis. Door naar binnen te gaan, als een echte pelgrim, kom je tot jouw kern. Dit geeft een prachtige verbinding met jouw diepste zijn en expressie aan wat je voelt en beleeft.

Het weekend om je hart te volgen. Op Oudjaarsdag is er voor de liefhebber om 7.15 uur kundalini yoga met meditatie en om 8.30 uur actieve Hatha yoga. Om 11.15 uur is er een bos-strandwandeling en vanaf 16.00 uur creatief schrijven en aansluitend een vuur ceremonie.

Na het diner is er een avond wandeling en in de flow van Oudjaarsavond een warm en ontspannen avondprogramma met beweging, adem & meditatie, gitaarmuziek. Op Nieuwjaarsdag na de yoga en het ontbijt op de fiets naar het strand voor een wandeling met voor de liefhebber een Nieuwjaarsduik in zee. Met een lunchpakket op zak de mooiste plekken van het eiland ontdekken en fris aan het nieuwe jaar te beginnen!

 

Dit yoga Oud en Nieuw weekend biedt een uniek workshop programma met dans, body percussie en creatief schrijf workshop van Oud naar Nieuw met meditatie en visualisatie. De keuze om verschillende soorten yoga te doen zoals Hatha yoga, Vinyasa yoga, Kundalini yoga en Yin yoga. Mee te doen aan een speciale Psoas workshop voor het oplossen van spierspanning en het activeren van levensenergie, meditatie en mantra & heartsongs met gitaar en live percussie. Het weekend voor balans, vitaliteit, rust, kracht, inspiratie, ontspanning, verbinding en plezier.

Diverse vormen van yoga en workshops om je te verbinden met je natuur om dieper te ademen en te genieten van wat je beweegt en daarvan intens te genieten. Interessant voor een ieder met belangstelling voor yoga, bewust bewegen en gezond leven. Met speciale begeleiding voor zowel beginners als gevorderden.

Aan het Yoga Oud en Nieuw Weekend op Terschelling doen gemiddeld ca. 20 deelnemers mee. Zowel mannen als vrouwen.

Peter van der Burg, internationaal gecertificeerd yogadocent begeleidt reeds 14 jaar met veel plezier yogaweekenden. Hij heeft diverse opleidingen tot yogadocent voltooid en beoefent met veel inspiratie diverse vormen van yoga zoals Hatha yoga, Kundalini yoga, Anusara yoga en Kriya yoga. Hij ziet yoga en meditatie als een manier om je te verbinden met je natuur, wat je beweegt en daarvan intens te genieten. Dit jaar organiseert hij voor de 14e keer het Oud & nieuw weekend op Terschelling.

 

Petra Kremer is creatief schrijf -en communicatietrainer. Ze heeft haar opleidingen gevolgd bij de Schrijversvakschool. Ze is verbonden aan de Academie voor Innovatief trainen, geeft trainingen en creatieve schrijfworkshops. Petra neemt je tijdens dit weekend op een speelse wijze mee op schrijfreis. Door naar binnen te gaan, als een echte pelgrim, kom je tot jouw diepste kern. Het innerlijke pelgrimeren geeft een prachtige verbinding met jouw diepste zijn en expressie aan wat je voelt en beleeft. Het versterkt en opent het hart. Het maakt liefdevol en geeft innerlijke rust.

 

Dit uitstekend verzorgde yoga weekend is in de Volkshogeschool te Terschelling in het mooie gebouw De Brege (= De Brug). Deze accommodatie is gelegen aan de Badweg Hoorn 11, 8896 KC Terschelling Hoorn in het bos en duinen op Terschelling. Op circa 30 minuten fietsen vanaf de veerdienst en op 5 minuten van het Noordzeestrand. Het duinlandschap is inspirerend en zeer gevariëerd. Het gebied grenst aan de Boschplaat, een Europees natuurreservaat.

 

 

Je komt op Terschelling door vanuit Harlingen de veerdienst te nemen. Indien je met de trein reist, stap dan uit bij Harlingen Haven dat één station is na Harlingen op ca. 7 minuten loopafstand van de boot. In Harlingen is de mogelijkheid om bewaakt te parkeren op ca. 8 minuten loopafstand van de boot. De kosten van lang parkeren van de auto bedragen ca. € 6 per dag. De afstand met de auto van Amsterdam naar Harlingen bedraagt ca. 110 km.

Wil je reizen met openbaar vervoer bijvoorbeeld vanuit Noord-Holland, kijk dan ook op www.9292ov.nl. Er vertrekt namelijk een bus vanaf station Alkmaar en Hoorn naar Harlingen Haven (op afsluitdijk overstappen!). Indien je de postcode van de accommodatie intoetst, zijnde 8896 KC, dan zie je direct de vertrektijden van trein, bus en veerboot.


Veerdienst Harlingen – Terschelling

Het advies is om tijdig een ticket te boeken voor de veerdienst. Met de sneldienst duurt de bootreis ca. 45 minuten en met de veerdienst ca. 2 uur.

Het boeken van tickets kan eenvoudig via www.rederij-doeksen.nl. Ook is het mogelijk om je boottickets bij het loket of telefonisch te kopen. Voor meer informatie onder andere over de veerdienst en (lang)parkeren kijk op www.rederij-doeksen.nl.

 

Bij aankomst op het eiland en naar de accommodatie

De afstand van de veerboot naar de Volkshogeschool is ca. 10 km. Er zijn twee goede mogelijkheden om vanaf de veerboot naar de accommodatie te reizen; de keuze is aan jou.

  1. Bij aankomst op Terschelling staat er een huurfiets voor je klaar bij fietsverhuurbedrijf T. Knop in de Torenstraat nr. 13, de winkelstraat naar de vuurtoren ‘De Brandaris’ direct gelegen aan het haventerrein waar de veerboot aankomt. Je bagage wordt kosteloos door hen bij de accommodatie bezorgd. Vanuit West-Terschelling waar de boot aankomt, ga je per fiets (langs de Hoofdweg) via Midsland, Formerum naar Terschelling-Hoorn.
  2. Vanaf de veerboot neem je de bus ( € 2,- ) of taxi. Kies bestemming Oosterend en stap uit in Terschelling-Hoorn bij de halte Badweg, de halte na de kerk. Volg de bus en neem meteen de eerste weg links, dit is de Badweg. Na ongeveer 300 meter vindt je de Volkshogeschool links in het bos. Indien je de bus neemt, dan laten wij je huurfiets bezorgen bij de accommodatie.

Yoga Oud en Nieuw weekend Terschelling van 30 december t/m 1 januari 2021 (woensdag-vrijdag). De prijs ervan is € 330,– p.p. op basis van een mooie tweepersoonskamer voorzien van een douche en wc. Met de mogelijkheid om een dag eerder te komen en/of een dag langer te blijven!

De volgende downloads zijn beschikbaar voor dit arrangement:

Op voorraad

Benieuwd naar al onze arrangementen? Bekijk het volledige aanbod in de agenda.