Yoga weekend Volkshogeschool Terschelling | 24-26 juni 2022

Met verblijf op de Volkshogeschool

Dit yoga weekend op Terschelling is een veelzijdig yoga weekend en inspirerende yoga vakantie aan zee van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni 2021.

Duik in één ontspannen yogasfeer aan zee. Met hartverwarmende yoga en meditatie, strandwandelingen en heerlijk vegetarisch eten. Pure ontspanning, frisse energie opdoen en volop genieten van yoga, het mooie eiland Terschelling, de zomer en het strand.

De yogaretreat voor balans, vitaliteit en om intens te genieten van het buiten zijn in de schitterende natuur van ‘t waddeneiland Terschelling.

Beleef de kracht van yoga aan zee en op het strand van Terschelling. Genieten van een ontspannen sfeer en volop verbinding met dit yoga weekend dichtbij zee!

Doe je mee?

Het verblijf is inclusief:
– Twee overnachtingen in een mooie tweepersoonskamer voorzien van douche en wc.
– Deelname aan het volledige workshopprogramma.
– Twee keer ontbijt, lunch(pakket) en diner op vegetarische basis per dag.
– Yogi tea, koffie, fruit en vruchtensap
– Gebruik van beddengoed en handdoeken
– Breng je eigen mat mee.
– Huurfiets en bagagevervoer op het eiland
– Toeristenbelasting
– Volledige begeleiding door YOGATERSCHELLING

Dit yoga zomer weekend gaat door! De veerboot naar Terschelling raakt snel volgeboekt door de grote belangstelling om naar Terschelling te reizen. Van harte welkom!

 

Yoga weekend Volkshogeschool Terschelling | 24-26 juni 2022

Yoga weekend Volkshogeschool Terschelling

€ 360,- p.p

24-26 juni 2022

Leuk wanneer je erbij bent! Doe je mee?

Op voorraad

Het verblijf is in de Volkshogeschool TerschellingEen uniek gelegen en sfeervolle accommodatie in de bossen en duinen van Terschelling Hoorn. Het mooie gebouw De Brêge (= de Brug) is rondom een duin gebouwd. Er zijn 11 ruime tweepersoonskamers. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. In dit gebouw bevindt zich een ronde lichte yogaruimte met daarom heen een groot zonneterras. De heerlijke vegetarische maaltijden zijn in het sfeervolle restaurant gedeelte en het gebouw heeft een eigen loungeruimte. Een eenpersoonskamer is niet mogelijk tijdens dit weekend. Deelnemers delen samen een fijne tweepersoonskamer.

De yoga zomer vakantie op Terschelling om intens te genieten van yoga, de zomer, het
strand, de zee en het prachtige eiland Terschelling. Deze vakantie begint vrijdag met een
ontvangst vanaf 17.30 uur en het programma eindigt zondag om ca. 14.30 uur. Van harte
welkom om vrijdag vanaf 15.00 uur aan te komen bij de accommodatie.
De yogalessen zijn in deze vakantie buiten: op het strand of in het buiten theater de Rondte.
Bij uitzondering kan een meditatie of een workshop vanwege regen in de yogazaal zijn.

Concept programma *

Vrijdag 25 juni
Aankomst Terschelling
Vanaf 17.00 Ontvangst
18.00 Diner
20.00 – 21.30 Yoga cirkel op het strand

Zaterdag 26 juni
7.00 – 8.00 Kundalini yoga
8.00 – 8.30 Adem en meditatie aan zee
8.30 – 9.30 Hatha yoga aan zee
9.30 Ontbijt
11.00 Keuze uit: Op de fiets naar het strand of Yin yoga aan zee
16.30 Keuze uit: Tension release yoga, workshop creatief schrijven of shakti dans
18.15 Diner
20.00 Mantra cirkel in het buiten theater

Zondag 27 juni
7.00 – 8.00 Kundalini yoga
8.00 – 8.30 Adem en meditatie aan zee
8.30 – 9.30 Hatha yoga op het strand
9.30 Ontbijt
11.15 Keuze uit: Op de fiets naar het strand of Yin yoga aan zee
14.00 – 14.30 Afsluiting
16.15 Afvaart eerste veerboot (sneldienst)

* Wijzigingen voorbehouden.

De vakantie om je hart te volgen. Met dagelijks yoga op het strand, in een duinpan en op de
mooiste plekken aan zee. Alle vrijheid om te genieten en de ruimte om te kiezen.
De gelegenheid is er om diverse vormen van yoga te doen variërend van dynamische tot meer
meditatieve vormen van yoga, zoals Hatha yoga, yin yoga en kundalini yoga. Ook kan je mee
doen aan een workshop creatief schrijven, Tension release yoga, wandelingen en Adem &
meditatie. De yoga wordt gegeven door Peter van der Burg, Saskia Jiwan Shakti en Lonneke
de Best. Petra geeft een creatieve schrijfworkshop. Eddy Binnekamp en Irene Kievit
begeleiden het mantra zingen op gitaar in het buitentheater op zaterdagavond.

Ook is er alle vrijheid om te doen waar je zin in hebt. Na het ontbijt is er de mogelijkheid om
mee te gaan voor een wandeling en/of fietstocht door de duinen naar het strand. Met een
lunchpakket op zak de mooiste plekken van het eiland ontdekken.

Yoga om je te verbinden met je natuur en de adem, wat je beweegt en daarvan intens te genieten. Interessant voor een ieder met belangstelling voor yoga, bewust bewegen en gezond leven. Met speciale begeleiding voor zowel beginners als gevorderden. Dit weekend biedt de keuze tussen verschillende soorten yoga en de unieke mogelijkheid om de kracht, rust en stilte van yoga te beleven. Het weekend voor balans, vitaliteit, rust, kracht, inspiratie en ontspanning.

Met yoga aan zee, op het strand, in een duinpan of in een mooie lichte yogazaal. Yoga voor algehele ontspanning, vitaliteit, conditie, balans, meditatie en om intens van te genieten.

 

 

Onderstaand een aantal docenten op een rij. Het definitieve docenten team wordt vóór 1 mei 2021 bekend gemaakt.

Foto Peter van der Burg, initiatiefnemer en organisator van yogaweekenden en yogavakanties op Terschelling en de VeluwePeter van der Burg, internationaal gecertificeerd yogadocent begeleidt ruim 14 jaar met veel plezier yogaweekenden op Terschelling. Hij heeft diverse opleidingen tot yogadocent voltooid en beoefent intensief diverse vormen van yoga zoals Hatha yoga, Kundalini yoga, Anusara yoga en Kriya yoga. Hij ziet yoga en meditatie als een manier om je te verbinden met je natuur, wat je beweegt en daarvan intens te genieten.

Petra Kremer is creatief schrijf -en communicatietrainer. Ze geeft trainingen en creatieve schrijfworkshops. Petra neemt je op een speelse wijze mee op schrijfreis. Door naar binnen te gaan, als een echte pelgrim, kom je tot jouw kern. Het innerlijke pelgrimeren geeft een prachtige verbinding met je diepste zijn en expressie aan wat je voelt en beleeft. Luister naar je hart en beleef wat dit je geeft.

Saskia Jiwan Shakti is vanaf 2004 gecertificeerd Kundalini Yoga docente. Het vergroot bewustzijn, innerlijke kracht en geeft rust. Ze voltooide de opleiding tot Ayurvedisch massagetherapeut, Shakti Dance, Zwangerschapsyoga en de Yoga Coaching training in 2017. Persoonlijke groei heeft haar warme belangstelling.

Op Terschelling kom je door in Harlingen de veerdienst te nemen. Indien je met de trein reist, stap dan uit bij Harlingen Haven dat één station is na Harlingen op ca. 7 minuten loopafstand van de boot. In Harlingen is de mogelijkheid om bewaakt te parkeren op ca. 8 minuten loopafstand van de boot. De kosten van lang parkeren van de auto bedragen ca. € 7 per dag. De afstand met de auto van Amsterdam naar Harlingen bedraagt ca. 110 km.

Wil je reizen met openbaar vervoer bijvoorbeeld vanuit Noord-Holland, kijk dan ook op www.9292ov.nl. Er vertrekt namelijk een bus vanaf station Alkmaar en Hoorn naar Harlingen Haven (op afsluitdijk overstappen!). Indien je de postcode van de accommodatie intoetst, zijnde 8896 KC, dan zie je direct de vertrektijden van trein, bus en veerboot.


Veerdienst Harlingen – Terschelling

Het advies is om tijdig een ticket te boeken voor de veerdienst. Met de sneldienst duurt de bootreis ca. 45 minuten en met de veerdienst ca. 2 uur. Het boeken van tickets kan eenvoudig via www.rederij-doeksen.nl. Ook is het mogelijk om je boottickets bij het loket of telefonisch te kopen. Voor meer informatie onder andere over de veerdienst en (lang)parkeren kijk op www.rederij-doeksen.nl.

Bij aankomst op het eiland en naar de accommodatie

De afstand van de veerboot naar de Volkshogeschool is ca. 10 km. Er zijn twee goede mogelijkheden om vanaf de veerboot naar de accommodatie te reizen; de keuze is aan jou.

  1. Bij aankomst op Terschelling staat er een huurfiets voor je klaar bij fietsverhuurbedrijf T. Knop in de Torenstraat nr. 13, de winkelstraat naar de vuurtoren ‘De Brandaris’ direct gelegen aan het haventerrein waar de veerboot aankomt. Je bagage wordt kosteloos door hen bij de accommodatie bezorgd. Vanuit West-Terschelling waar de boot aankomt, ga je per fiets (langs de Hoofdweg) via Midsland, Formerum naar Terschelling-Hoorn.
  2. Vanaf de veerboot neem je de bus ( € 2,50 ) of taxi. Kies bestemming Oosterend en stap uit in Terschelling-Hoorn bij de halte Badweg, de halte na de kerk. Volg de bus en neem meteen de eerste weg links, dit is de Badweg. Na ongeveer 300 meter vindt je de Volkshogeschool links in het bos. Indien je de bus neemt, dan laten wij je huurfiets bezorgen bij de accommodatie.

Dit ontspannen yogaweekend op Terschelling vindt plaats op de Volkshogeschool in Terschelling-Hoorn dat gelegen is  in de duinen. Deelnemers verblijven op een tweepersoonskamer op de Volkshogeschool.

Eenpersoonskamer is niet beschikbaar tijdens dit weekend op de Volkshogeschool. Indien je alleen komt is er de mogelijkheid om de fijne kamer te delen met een andere deelneemster (v/v en m/m).

De Volkshogeschool ligt op ca 35 minuten fietsen van de veerboot.
 

Yoga zomer weekend op Terschelling van 24 t/m 26 juni 2022 (vr-zo), € 360 p.p. Het verblijf is op basis van een mooie en ruime tweepersoonskamer voorzien van een douche en wc. Veel deelnemers komen alleen. Zij delen een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer op aanvraag en hiervoor geldt een toeslag van € 30 per nacht.

Deze yoga vakantie van Yogaterschelling gaat zeker door en de fijne sfeer maakt het een unieke belevenis! Kies voor 100% tevredenheid.

Het verblijf is inclusief:
– Twee overnachtingen op basis van een mooie tweepersoonskamer voorzien van douche en wc.
– Deelname aan het volledige workshopprogramma.
– Twee keer ontbijt, lunch(pakket) en diner op vegetarische basis per dag.
– Yogi tea, koffie, fruit en vruchtensap
– Gebruik van beddengoed en handdoeken
– Breng je eigen yogamat mee i.v.m. Corona
– Huurfiets en bagagevervoer op het eiland
– Toeristenbelasting
– Volledige begeleiding door team YOGATERSCHELLING

De volgende downloads zijn beschikbaar voor dit arrangement:

Op voorraad

Informatie Yoga weekend Terschelling

Download

Benieuwd naar al onze arrangementen? Bekijk het volledige aanbod in de agenda.