Yoga en schrijf Nieuwjaarsweekend | 1 – 3 januari 2021

Yoga en schrijf Nieuwjaarsweekend retraite voor een krachtig en inspirerend begin van het nieuwe jaar! Met de veerboot reis je naar het prachtige Waddeneiland Terschelling. De zee, de natuur en rust van het eiland versterken de ervaring er helemaal uit te zijn. Met hartverwarmende yoga, prachtige natuurwandelingen, meditatie, heerlijk vegetarisch eten en enthousiaste mensen. Er is een programma met creatief schrijven workshops en een speciale workshop met adem- en lichaamsoefeningen om op natuurlijke wijze spanning los te laten. Voor een ontspannen en inspirerend begin van het nieuwe jaar. Wat wil jij extra aandacht en energie geven in het nieuwe jaar? Van harte welkom!

Dit weekend is inclusief:
– Twee overnachtingen in een mooie tweepersoonskamer met douche en wc.
– Deelname aan het volledige workshop programma.
– Twee keer ontbijt met lunch(pakket) en twee keer vegetarisch diner.
– Yogi tea, koffie, vruchtensap en fruit.
– Gebruik van beddengoed en handdoeken
– I.v.m. Corona breng je eigen yogamat mee of koop bij ons een nieuwe mat voor €20. Indien dit bezwaarlijk voor je is, kan je ook een yogamat van ons gebruiken.
– Gebruik van materiaal zoals meditatiekussens
– Huurfiets voor drie dagen met bagagevervoer op Terschelling
– Toeristenbelasting
– Volledige, persoonlijke en enthousiaste begeleiding door YOGATERSCHELLING

SPECIALE CORONA ANNULERINGSREGELING: Mocht dit weekend niet doorgaan door Corona regelgeving, dan kan je het betaalde gebruiken als tegoed voor een toekomstig arrangement van Yogaterschelling naar keuze. Voor meer informatie hoe wij omgaan met Corona lees onze Corona update.  Vanwege de belangstelling en Corona maatregelen is ons advies om zo spoedig mogelijk te boeken. Het is mogelijk om je yogavakantie en yogaweekend te verlengen door een dag eerder aan te komen of langer te blijven. Van harte welkom!

Yoga en schrijf Nieuwjaarsweekend | 1 – 3 januari 2021

Yoga en schrijf nieuwjaarsweekend retraite

€ 320  p.p.

1 - 3 januari 2021

Leuk wanneer je erbij bent! Doe je mee?

Uitverkocht

Accommodatie
Het verblijf is in de Volkshogeschool Terschelling. Een uniek gelegen en sfeervolle accommodatie in de bossen en duinen van Terschelling. Het mooie gebouw De Brêge (= de Brug) is rondom een duin gebouwd. Er zijn 11 ruime tweepersoonskamers. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. In dit gebouw bevindt zich een mooie ronde lichte yogaruimte met daarom heen een groot zonneterras. De maaltijden zijn in het sfeervolle restaurant gedeelte en het gebouw heeft een eigen loungeruimte.

Yoga en schrijf nieuwjaarsweekend: een hartverwarmend en inspirerend weekend in een warme en sfeervolle omgeving met geheel verzorgd verblijf in de mooie accommodatie De Brege van de Volkshogeschool op Terschelling voor een fris en inspirerend begin van het nieuwe jaar. Met yoga, meditatie en workshops creatief schrijven. Ontspannen genieten van de natuur, wat je beweegt, de zee en het prachtige eiland Terschelling. Deze vakantie begint vrijdag met een ontvangst vanaf 17.30 uur en het programma eindigt zondag om ca. 14.30 uur. Van harte welkom! 

UurVrijdag 1 januari
 Aankomst Terschelling
Vanaf 17.30Ontvangst
18.15Diner
19.30 – 20.30Yoga en meditatie
20.30 – 21.30    Workshop creatief schrijven Op weg naar je hart

 

UurZaterdag 2 januari
7.15 – 8.00Adem & meditatie
8.15 – 9.30Hatha Yoga
9.30Ontbijt
11.15Wandeling naar zee met de mogelijkheid tot een duik in zee
16.30 – 18.00Workshop met adem- en lichaamsoefeningen: op natuurlijke wijze spanning loslaten. Of workshop creatief schrijven Reisgenoten
18.15Diner
19.30Loopmeditatie met aansluitend workshop creatief schrijven Verdwalen

 

UurZondag 3 januari
7.15 – 8.00Yoga, adem & meditatie
8.15 – 9.30Hatha yoga
9.30Ontbijt
11.15Op de fiets voor een natuurwandeling en/of workshop creatief schrijven Thuiskomen bij je hart
14.00 – 14.30Afsluiting
16.15Afvaart eerste veerboot (sneldienst)

* Wijzigingen voorbehouden.

De vakantie en retraite om je hart te volgen. Op het strand, in een duinpan en op de mooiste plekken aan zee. Voor een ontspannen en inspirerend begin van het nieuwe jaar. Bewust zijn, ontdekken en schrijven op een heerlijke plek dichtbij zee.

Er is de gelegenheid om diverse vormen van yoga te doen variërend van dynamische tot meer meditatieve vormen van yoga. De yoga wordt gegeven door Peter van der Burg. Petra Kremer begeleidt het creatief schrijven programma met als thema: Innerlijk Pelgrimeren, schrijvend op weg naar ons hart. We maken we een pelgrimsreis op papier. We bereiden ons voor op onze reis, wat nemen we mee en wat laten we achter? Dan vertrekken we. Waar gaan we naartoe? We ontmoeten reisgenoten, wie zijn ze? Tijdens deze reis kan je ook naar hartenlust verdwalen. Samen verdwalen om weer thuis te komen bij je hart. 

Tijdens de creatieve schrijfworkshops neemt Petra je in stappen mee op weg naar je hart. Zin om een gedicht, rondeel, een Tibetaans gedicht of een haiku te maken? Van harte welkom bij de workshops creatief schrijven!

Ook is er alle vrijheid om aan het programma deel te nemen of te doen waar je zin in hebt. Na het ontbijt is er de mogelijkheid om mee te gaan voor een wandeling en/of fietstocht door de duinen naar het strand met voor de liefhebber een duik in zee. Met een lunchpakket op zak de mooiste plekken van het eiland ontdekken.

Dit yoga schrijf nieuwjaarsweekend biedt een uniek workshop programma met workshops creatief schrijven met meditatie en visualisatie. De keuze om verschillende soorten yoga te doen en mee te doen aan workshop met adem en lichaamswerk voor het loslaten van spanning en het activeren van levensenergie.

Het weekend voor balans, vitaliteit, rust, kracht, inspiratie, ontspanning, verbinding en plezier.

Het weekend om je te verbinden met je natuur om dieper te ademen en te genieten van wat je beweegt en daarvan intens te genieten. Interessant voor een ieder met belangstelling voor yoga, bewust bewegen en gezond leven. Met speciale begeleiding voor zowel beginners als gevorderden.

Aan dit yoga schrijf weekend op Terschelling doen ca. 12 deelnemers mee. Zowel mannen als vrouwen.

Peter van der Burg, internationaal gecertificeerd yogadocent begeleidt reeds 14 jaar met veel plezier yogaweekenden op Terschelling en is initiatiefnemer van het Yoga Festival op Terschelling. Hij heeft diverse opleidingen tot yogadocent voltooid en beoefent met veel inspiratie diverse vormen van yoga zoals Hatha yoga, Kundalini yoga, Anusara yoga en Kriya yoga. Hij ziet yoga en meditatie als een manier om je te verbinden met je natuur, wat je beweegt en daarvan intens te genieten.

Petra Kremer is creatief schrijf -en communicatietrainer. Ze geeft trainingen en creatieve schrijfworkshops. Petra neemt je tijdens dit weekend op een speelse wijze mee op schrijfreis. Door naar binnen te gaan, als een echte pelgrim, kom je tot jouw diepste kern. Het innerlijke pelgrimeren geeft een prachtige verbinding met je diepste zijn en expressie aan wat je voelt en beleeft. Het versterkt en opent het hart. Het maakt liefdevol en geeft innerlijke rust.

 

Dit uitstekend verzorgde yoga weekend is in de Volkshogeschool te Terschelling in het mooie gebouw De Brege (= De Brug). Deze accommodatie is gelegen aan de Badweg Hoorn 11, 8896 KC Terschelling Hoorn in het bos en duinen op Terschelling. Op circa 30 minuten fietsen vanaf de veerdienst en op 5 minuten van het Noordzeestrand. Het duinlandschap is inspirerend en zeer gevariëerd. Het gebied grenst aan de Boschplaat, een Europees natuurreservaat.

 

 

Je komt op Terschelling door vanuit Harlingen de veerdienst te nemen. Indien je met de trein reist, stap dan uit bij Harlingen Haven dat één station is na Harlingen op ca. 7 minuten loopafstand van de boot. In Harlingen is de mogelijkheid om bewaakt te parkeren op ca. 8 minuten loopafstand van de boot. De kosten van lang parkeren van de auto bedragen ca. € 6 per dag. De afstand met de auto van Amsterdam naar Harlingen bedraagt ca. 110 km.

Wil je reizen met openbaar vervoer bijvoorbeeld vanuit Noord-Holland, kijk dan ook op www.9292ov.nl. Er vertrekt namelijk een bus vanaf station Alkmaar en Hoorn naar Harlingen Haven (op afsluitdijk overstappen!). Indien je de postcode van de accommodatie intoetst, zijnde 8896 KC, dan zie je direct de vertrektijden van trein, bus en veerboot.


Veerdienst Harlingen – Terschelling

Het advies is om tijdig een ticket te boeken voor de veerdienst. Met de sneldienst duurt de bootreis ca. 45 minuten en met de veerdienst ca. 2 uur.

Het boeken van tickets kan eenvoudig via www.rederij-doeksen.nl. Ook is het mogelijk om je boottickets bij het loket of telefonisch te kopen. Voor meer informatie onder andere over de veerdienst en (lang)parkeren kijk op www.rederij-doeksen.nl.

 

Bij aankomst op het eiland en naar de accommodatie

De afstand van de veerboot naar de Volkshogeschool is ca. 10 km. Er zijn twee goede mogelijkheden om vanaf de veerboot naar de accommodatie te reizen; de keuze is aan jou.

  1. Bij aankomst op Terschelling staat er een huurfiets voor je klaar bij fietsverhuurbedrijf T. Knop in de Torenstraat nr. 13, de winkelstraat naar de vuurtoren ‘De Brandaris’ direct gelegen aan het haventerrein waar de veerboot aankomt. Je bagage wordt kosteloos door hen bij de accommodatie bezorgd. Vanuit West-Terschelling waar de boot aankomt, ga je per fiets (langs de Hoofdweg) via Midsland, Formerum naar Terschelling-Hoorn.
  2. Vanaf de veerboot neem je de bus ( € 2,- ) of taxi. Kies bestemming Oosterend en stap uit in Terschelling-Hoorn bij de halte Badweg, de halte na de kerk. Volg de bus en neem meteen de eerste weg links, dit is de Badweg. Na ongeveer 300 meter vindt je de Volkshogeschool links in het bos. Indien je de bus neemt, dan laten wij je huurfiets bezorgen bij de accommodatie.

Yoga adem schrijf nieuwjaarsweekend Terschelling van 1 t/m 3 januari 2021 (vrijdag-zondag). De prijs ervan is € 320,– p.p. op basis van een mooie tweepersoonskamer voorzien van een douche en wc. Met de mogelijkheid om een dag langer te blijven! Een dag eerder aankomen is helaas niet mogelijk.

De volgende downloads zijn beschikbaar voor dit arrangement:

Uitverkocht

Informatie yoga en schrijf nieuwjaarsweekend

Download

Benieuwd naar al onze arrangementen? Bekijk het volledige aanbod in de agenda.