Yoga en Running weekend Terschelling | 2 – 4 oktober 2020

Yoga en Running weekend op Terschelling met sportieve yoga en meditatie, hardloop clinics en trail running aan zee en door de duinen met gezonde voeding. Pure ontspanning, frisse energie opdoen en volop genieten van bewust en sportief bewegen, het mooie waddeneiland Terschelling, de natuur, zee en strand. Het sportieve yoga weekend aan zee voor het versterken van algehele conditie, balans, vitaliteit, kracht en ontspanning.

Dit yogaweekend is inclusief:
– Twee overnachtingen in een mooie tweepersoonskamer voorzien van douche en wc. Eenpersoonskamer is mogelijk.
– Deelname aan het volledige workshopprogramma.
– Twee keer ontbijt, lunch(pakket) en diner op vegetarische basis per dag.
– Yogi tea, koffie, fruit en vruchtensap
– Gebruik van beddengoed en handdoeken
– Vanwege Corona neem je eigen yogamat mee. Wil je een nieuwe mat kopen en dat wij deze voor je meenemen, maak dan € 20 over.
– Gebruik van materiaal zoals meditatiekussens
– Huurfiets van vrijdag t.m. zondag en bagagevervoer op Terschelling
– Toeristenbelasting
– Volledige en persoonlijke begeleiding door YOGATERSCHELLING

Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit Yoga en Hardloop weekend op Terschelling door gaat! Voor bewust bewegen en gezond leven. Lees onze Corona update, inclusief onze speciale annuleringsregeling.

Yoga en Running weekend Terschelling | 2 – 4 oktober 2020

Yoga en Running weekend Terschelling

€290,00 p.p.

2 - 4 oktober 2020

Leuk wanneer je erbij bent, doe je mee?

Op voorraad

Het verblijf is in de Volkshogeschool TerschellingEen uniek gelegen en sfeervolle accommodatie in de bossen en duinen van Terschelling Hoorn. Het mooie gebouw De Brêge (= de Brug) is rondom een duin gebouwd. Er zijn 11 ruime tweepersoonskamers. Eenpersoonskamer is mogelijk en hiervoor geldt een toeslag van € 20 per nacht. Wanneer je dit wilt, geef dit s.v.p. aan bij je inschrijving. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. In dit gebouw bevindt zich een ronde lichte yogaruimte met een groot zonneterras. De heerlijke vegetarische maaltijden zijn in het sfeervolle restaurant gedeelte en het gebouw heeft een eigen loungeruimte.

Het Yoga & Running weekend op Terschelling is er om intens te genieten van hardlopen, yoga, onze natuur, de zee en het prachtige eiland Terschelling. In dit weekend zijn er yoga lessen en hardloop clinics voor plezier, bewust en gezond bewegen met aandacht voor het verbeteren van je conditie en looptechniek.

Met speciale workshops en lichaamsoefeningen om de Psoas spier te ontspannen. In het dagelijks leven en tijdens het lopen is deze spier nauw betrokken bij het heffen van het bovenbeen en recht ophouden van het bovenlichaam.

Door het doen van speciale lichaamsoefeningen ontspant deze spier en wordt deze langer. Dit geeft ontspanning in het bekken, benen en (onder)rug. Het recht opstaan en (hard)lopen gaat hierdoor gemakkelijker. Dit geeft een  aangename ontspanning in het gehele lichaam en hoofd. Het bevordert het ontspannen  hardlopen en een ontspannen adem. Het lopen gaat soepeler en blessures worden voorkomen.  

Ook een leuke en goede voorbereiding voor de Berenloop op Terschelling!

Het programma van dit weekend begint vrijdag met een ontvangst vanaf 17.30 uur en het programma eindigt zondag om ca. 14.45 uur met een afsluiting.

Het programma *

 

UurVrijdag
 Aankomst Terschelling
Vanaf 17.30Ontvangst
18.15Diner
20.00 – 21.30Yoga & meditatie

 

UurZaterdag
 7.15 – 8.00Yoga, adem & meditatie
 8.15 – 9.30Hardloop clinic of hatha yoga
Vanaf 9.30Ontbijt
11.15Hardlopen 5 of 10 km of strandwandeling door de duinen naar zee
16.30Breath & tension release workshop of workshop creatief schrijven
18.15Diner
19.30Natuurwandeling met loop & adem meditatie

 

UurZondag
7.15 – 8.00Kundalini yoga, adem & meditatie
8.15 – 9.30Hardloopclinic of hatha yoga
Vanaf 9.30Ontbijt
Vanaf 11.15Op de fiets voor wandeling op de Bosplaat of 5 of 10 km hardlopen
14.00 – 14.45Afsluiting
16.15Afvaart eerste veerboot (sneldienst)

* Wijzigingen voorbehouden.

De vakantie om je hart te volgen. De vrijheid om te genieten en de ruimte om te kiezen. Zo is er de gelegenheid om diverse vormen van yoga te doen variërend van dynamische tot meer meditatieve vormen van yoga. De vakantie om je hart te volgen. Met yoga op het strand, in een duinpan of in een mooie lichte ronde yogazaal. Bij voorkeur zijn de yogalessen buiten: op het strand of in het buiten theater de Rondte.

In dit weekend is er alle vrijheid om aan het programma deel te nemen of te doen waar je zin in hebt. Voorafgaand aan het ontbijt zijn er hardloop clinics om te leren hardlopen en/of je looptechniek te verbeteren en na het ontbijt is er de mogelijkheid om mee te gaan hardlopen van 5 of 10 km door duinen en aan zee of mee te gaan voor een wandeling en/of fietstocht door de duinen naar het strand. Met een lunchpakket op zak de mooiste plekken van het eiland ontdekken.

De yoga wordt gegeven door Peter van der Burg, ervaren yogadocent en ademcoach, die ruim 14 jaar yogaweekenden begeleidt op Terschelling. De workshop creatief schrijven wordt gegeven door Petra Kremer, creatief schrijfdocente. Irene Kalter, fysiotherapeut, topatlete en hardloop coach geeft de hardloop clinics en begeleidt het hardlopen of trail running.

 

Met yoga aan zee, op het strand, in een duinpan of in een mooie lichte yogazaal. Yoga voor ontspanning, vitaliteit, algehele conditie, balans, meditatie en om intens van te genieten.

De yoga is aantrekkelijk voor een ieder met belangstelling voor bewust bewegen. Er doen doen gemiddeld 16 deelnemers mee.  Zowel mannen als vrouwen. Yoga om je te verbinden met je natuur en de adem, wat je beweegt en daarvan intens te genieten. Interessant voor een ieder met belangstelling voor yoga, bewust bewegen en gezond leven. Met speciale begeleiding voor zowel beginners als gevorderden.

Dit yoga weekend biedt de keuze tussen verschillende soorten yoga en de unieke mogelijkheid om de kracht, rust en stilte van yoga te ervaren. Het weekend voor balans, vitaliteit, rust, kracht, inspiratie en ontspanning.

Foto Peter van der Burg, initiatiefnemer en organisator van yogaweekenden en yogavakanties op Terschelling en de VeluwePeter van der Burg, internationaal gecertificeerd yogadocent begeleidt ruim 14 jaar met veel plezier yogaweekenden op Terschelling. Hij heeft diverse opleidingen tot yogadocent voltooid en beoefent intensief diverse vormen van yoga zoals Hatha yoga, Kundalini yoga, Anusara yoga en Kriya yoga. Hij ziet yoga en meditatie als een manier om je te verbinden met je natuur, wat je beweegt en daarvan intens te genieten.

Irene Kalter hardloop weekend

Irene Kalter is fysiotherapeut, topatlete en running coach. Zij heeft veel ervaring met het geven van looptrainingen aan zowel beginnende als gevorderde lopers. Met oog voor houding, loopscholing, looptechniek, hartslag, de adem en aandacht voor het voorkomen van hardloopblessures. Ze geeft  ook yoga, judo en mindfulness. Irene heeft nationaal veel wedstrijden gelopen variërend van 10km (36min) en de marathon (2.51 uur), zoals de Berenloop op Terschelling. Zij richt zich op trailrunning of ‘off-road hardlopen door duinen’. Voor haar is hardlopen geluk en ontspanning tegelijk. Eén zijn met de natuur en dit deelt ze graag tijdens dit yoga en running weekend.

 

Petra Kremer communicatie trainerPetra Kremer is creatief schrijf -en communicatietrainer. Ze heeft haar opleidingen gevolgd bij de Schrijversvakschool. Ze geeft trainingen en creatieve schrijfworkshops. Petra neemt je op een speelse wijze mee op schrijfreis. Door naar binnen te gaan, als een echte pelgrim, kom je tot jouw kern. Het innerlijke pelgrimeren geeft een prachtige verbinding met jouw diepste zijn en expressie aan wat je voelt en beleeft. Het versterkt en opent. Het maakt liefdevol en geeft innerlijke rust.

Dit uitstekend verzorgde yogaweekend is in de Volkshogeschool te Terschelling. Deze accommodatie is gelegen aan de Badweg Hoorn 11, 8896 KC Terschelling Hoorn in het bos en duinen op Terschelling. Op circa 30 minuten fietsen vanaf de veerdienst en op 5 minuten van het Noordzeestrand. Het landschap is inspirerend en zeer gevariëerd. Het gebied grenst aan de Boschplaat, een Europees natuurreservaat.

Op Terschelling kom je door in Harlingen de veerdienst te nemen. Indien je met de trein reist, stap dan uit bij Harlingen Haven dat één station is na Harlingen op ca. 7 minuten loopafstand van de boot. In Harlingen is de mogelijkheid om bewaakt te parkeren op ca. 8 minuten loopafstand van de boot. De kosten van lang parkeren van de auto bedragen ca. € 6 per dag. De afstand met de auto van Amsterdam naar Harlingen bedraagt ca. 110 km.

Wil je reizen met openbaar vervoer bijvoorbeeld vanuit Noord-Holland, kijk dan ook op www.9292ov.nl. Er vertrekt namelijk een bus vanaf station Alkmaar en Hoorn naar Harlingen Haven (op afsluitdijk overstappen!). Indien je de postcode van de accommodatie intoetst, zijnde 8896 KC, dan zie je direct de vertrektijden van trein, bus en veerboot.


Veerdienst Harlingen – Terschelling

Het advies is om tijdig een ticket te boeken voor de veerdienst. Met de sneldienst duurt de bootreis ca. 45 minuten en met de veerdienst ca. 2 uur.

Het boeken van tickets kan eenvoudig via www.rederij-doeksen.nl. Ook is het mogelijk om je boottickets bij het loket of telefonisch te kopen. Voor meer informatie onder andere over de veerdienst en (lang)parkeren kijk op www.rederij-doeksen.nl.

 

Bij aankomst op het eiland en naar de accommodatie

De afstand van de veerboot naar de Volkshogeschool is ca. 10 km. Er zijn twee goede mogelijkheden om vanaf de veerboot naar de accommodatie te reizen; de keuze is aan jou.

  1. Bij aankomst op Terschelling staat er een huurfiets voor je klaar bij fietsverhuurbedrijf T. Knop in de Torenstraat nr. 13, de winkelstraat naar de vuurtoren ‘De Brandaris’ direct gelegen aan het haventerrein waar de veerboot aankomt. Je bagage wordt kosteloos door hen bij de accommodatie bezorgd. Vanuit West-Terschelling waar de boot aankomt, ga je per fiets (langs de Hoofdweg) via Midsland, Formerum naar Terschelling-Hoorn.
  2. Vanaf de veerboot neem je de bus ( chipkaart of € 2,50 ) of taxi. Kies bestemming Oosterend en stap uit in Terschelling-Hoorn bij de halte Badweg, de halte na de kerk. Volg de bus en neem meteen de eerste weg links, dit is de Badweg. Na ongeveer 300 meter vindt je de Volkshogeschool links in het bos. Indien je de bus neemt, dan laten wij je huurfiets bezorgen bij de accommodatie.

Yoga en Running weekend op Terschelling van 2 t/m 4 oktober 2020 (vr-zo), € 290 p.p. Het verblijf is op basis van een mooie en ruime tweepersoonskamer voorzien van een douche en wc. Eenpersoonskamer op aanvraag. Hiervoor geldt een toeslag van € 20 per nacht. Wanneer je dit wilt, geef dit s.v.p. aan bij je inschrijving.

De fijne sfeer van deze sportieve yogaweekenden maakt het een unieke belevenis! Kies voor 100% tevredenheid.

Dit yogaweekend is inclusief:
– Twee overnachtingen in een mooie tweepersoonskamer voorzien van douche en wc.
– Deelname aan het volledige workshopprogramma.
– Twee keer ontbijt, lunch(pakket) en diner op vegetarische basis per dag.
–  Yogi tea, koffie, fruit en vruchtensap
– Gebruik van beddengoed en handdoeken
– I.v..m. Corona neem je eigen yogamat mee. Wil je een nieuwe mat kopen en dat wij deze voor je meenemen, maak dan € 20 over.
– Gebruik van materiaal zoals meditatiekussens
– Drie dagen huurfiets met bagagevervoer op Terschelling
– Toeristenbelasting
– Volledige en persoonlijke begeleiding door YOGATERSCHELLING

De volgende downloads zijn beschikbaar voor dit arrangement:

Op voorraad

Informatie Yoga Running weekend Terschelling

Download

Benieuwd naar al onze arrangementen? Bekijk het volledige aanbod in de agenda.